maanantai 8. elokuuta 2011

Economics of Love


Tracy Clark-Flory

Aiemmin tällä viikolla, online dating site OKCupid ilmoitti erikoinen uusi havainto sen epäkunnioittava tutkimukseen blogi: enemmän miehiä eri mieltä naisen ulkonäkö, lisää viestejä hän joutuu sivustolla. Tai kuten Postin kirjailija, Christian peräsin, sanoi: "Kun jotkut miehet ajattelevat olet ruma, muut miehet ovat todennäköisemmin viestin. Ja kun jotkut miehet ajattelevat olet söpö, muut miehet enää yhtä kiinnostuneita. "Näyttää siltä counterintuitive, ja sekava, mutta Peräsin selitti sen näin:" Oletetaan, että olet mies, joka todella tulee joku. Jos epäilet muita miehiä vähät, se tarkoittaa vähemmän kilpailua. Sinulla siis on lisäkannustin lähettää viestin. "Se on perus peliteoria, hän sanoi.

Yhdessä muiden taloudellisten periaatteiden, peliteoria on yksi uuden suosittuja työkaluja maailmassa dating ja suhde neuvoja. Yhden-ja näköisiä, nämä yritykset määrällisesti vetovoima, kääntää romanssi osaksi ratkeava yhtälö, on äärimmäisen vetoava. (Paitsi silloin, kun sitä käytetään selittämään pula tukikelpoisten poikamiehiä melko karu kannalta.) Olemassa lukemattomia omatoimisuus kirjoja siellä miten houkutella Mr.Oikeus tai tulla "Master pickup taiteilija" - mutta suurin puute, että leima matemaattinen viranomainen. Kanssa kuiskaukset "Psst, tässä on idioottivarma salaisuus" niin monista eri kulmista, on jotain äärettömän lohdullista noin lähestymistapa, joka vähentää rakastavat conquerable algoritmi.

Jose-Manuel Rey, taloustieteen professori Espanjassa, kehittänyt teorian hän dubattuna "Carol oireyhtymä" selittää miksi joitakin houkuttelevia naiset eivät käytä hyväksi miehiä baareissa. Hän huomauttaa, että tämä uusin OKCupid tutkimus "on kaukana vankka teoreettinen selitys", mutta spekuloi, että se "voidaan nähdä kokeellinen vahvistus" hänen teoriansa. "Kun mieltymyksiä useimmat miehet ovat linjassa harkita nainen todella kuuma, peli-teoreettinen malli ... selittää miesten (rational!) mekanismi eston [olettaen, että hän on-demand ja siksi se olisi tuhlausta niiden aika lähteä hänen peräänsä], mikä tarkoittaa, että nainen voi lopulta olla lähestyä ketään. ", hän lisää : "Tämän seurauksena voidaan olettaa, että naisilla, joiden houkuttelevuus on koettu monipuolisemmin enemmän viestejä [ja] dating ehdotuksia."

Economics ja romantiikkaa voi tuntua oudolta pari, mutta Paula Szuchman, mukana kirjoittamassa tulevan "Spousonomics: Käyttämällä Economics Master rakkaus, avioliitto ja likaiset astiat", kertoi minulle sähköpostitse: "Emme pidä ajatella ihmissuhteet strategisia tilanteita. Haluamme ajatella niitä yllä, että kaikki noin rakkautta ja romantiikkaa ja ystävyyttä. Mutta he eivät ole. Rakkaus on suuri, mutta se ei riitä pitämään suhdetta ehjänä pitkään. "

"Economics on selvitetty, miten ihmiset ja yhteiskunnat jakaa niukkoja resursseja", hän sanoi. "Ihmissuhteet mukana kaksi ihmistä jotka jakavat niukkojen resurssien - onko tämä aika, energia, libidos, raha, kunnianhimo, kärsivällisyys riippumatta - ja eihän aikoo ottaa kompromisseja." Kuvittele, esimerkiksi nainen, joka on koukussa kanssa kaveri ja on punnittava kustannus ja hyöty joko pysyä yön tai hiippailla hakemaan parempaa yöunet omassa sängyssä. "Joko niin, siinä on kyse resurssien ja kompromisseja", hän sanoo. "Jos alkaa ajatella sen sijaan kuin, mitä hän ajattelee, jos lähden, miten minua ymmärretään jos en jätä, jne., jne., sinun mutainen vesi. Jos otat pois staattista ja keskittyä todellisten kompromissien - nukkua tai ei nuku - voit tehdä oikean päätöksen. Teoriassa. "

Se on hankala osa - taloudellinen teoria ei ole täydellinen opas läpi salaperäisen, rosoinen maasto ihmisen tunteita ja vetovoima. Olen ollut OKCupid lähes vuoden ajan, ja huolimatta sen ilmeisen mahtava algoritmi vastaa ylös online daters, ja monet 90 prosenttia tai suurempi ottelu, olen vain saanut inspiraationsa mennä kaksi päivämäärää. (Kumpikaan panned ulos.) On jotain järkyttävää noin ottaa ihmiset pienentää profiilikuva ja röyhkeä itsensä yhteenveto. Saan kiinni niiden kyvyttömyys hyödyntää, tai että he eivät tiedä eroa "siellä", "heidän" ja "he" - piirteitä, jotka koskevat monia ihana ihminen! Se vain ei tunnu niin ihana painettuna. Ja kuitenkin, jos tapasin nämä kaverit henkilökohtaisesti, olen varma, että löytäisin jotkut heistä erittäin viehättävä ja houkutteleva. Olipa kemiaa tai jotain aivan muuta, se puuttuu yhtälöstä.