perjantai 20. huhtikuuta 2012

Dating In The Fast Lane


Ola Zdzarska on kiireinen valmistelu hänen kuukausittain nopeus-dating tapahtuma baari sijaitsee Pekingin viihde huimapää Sanlitun.

Kaksikymmentä ihmistä eri maiden ja alueiden kääntyä jopa osallistua 10 kierrosta yksi on-one keskusteluja, jotka kestävät seitsemän minuuttia. Kun aika loppuu, miehet vaihtaa paikkaa, kunnes jokainen on 10 mini-päivämääriä.

"Voin kertoa, onko kipinöitä välillä puhuvat ihmiset, ja kuka on tylsää", sanoo Zdzarska katsellen 10 pariskunnat mukana intiimissä keskusteluissa.

Kotoisin Puolasta, Pekingin asukas pitää järjestää nopeus-dating tapahtumia viiden viime vuotta enemmän kuin harrastus.

"Teen nopeus-dating tapahtumia kerran kuukaudessa, ja joka kerta yli 100 ihmistä kirjaudut tähän tapahtumaan", hän sanoo. Hän lukee läpi hakemukset ja handpicks 20 tai 30 henkilöä, jotka hänen mielestään se yhdistää hyvin yhteen.

Zdzarska n Fishbowl Tapahtumia on tullut tunnetuksi paitsi ulkomaalaisten keskuudessa ja kiinalaisten twentysomethings Pekingissä, mutta se on myös herättänyt kiinalainen online dating yritys.

Zdzarska, joka on myös freelance toimittaja, ilmenee, että yksi Kiinan suurimmista matchmaking verkkosivuilla, kieltäytyy paljastaa kumpi on lähestyi häntä puhumaan työskentelevät yhdessä tulevaisuuden hankkeena.

Yritys haluaa hänen huolehtia nopeus-dating alustan, käyttäen kiinalaiset asiakkaat ja hänen ulkosuomalaisten lähdekoodit Fishbowl nimellä. Mutta Zdzarska kertoo vielä ajatellut mahdollisuutta, koska hän ei aio laajentua tahansa pian.

"Olen iloinen, että työni on tunnustanut ne, mutta Fishbowl Tapahtumia on paljon enemmän kuin oma henkilökohtainen harrastus, enkä rahaa ulos muutenkaan", hän sanoo.

Hänen paras ystävänsä, Allison Johnson on myös hänen liikekumppani. Mutta Johnson pois Yhdysvalloissa, kaikki tapahtuman suunnittelu on jätetty Zdzarska. Hän valitsee paikat, valitsee juomia ja ruokaa, ja henkilökohtaisesti vastaa sähköpostit jokainen hakija.

"Yleensä on saapumisjärjestyksessä palvella sääntö. Mutta vaihtaa sähköpostiviestejä niiden (ehdokkaiden) ja saada perustiedot ensin päättää mitkä tulisi valita ", hän sanoo.

Hän sanoo kiinalainen mies kerran kirjautunut nopeus-dating tapahtuma, ja sen kautta e-mail hän ilmaisi halunsa löytää amerikkalainen tyttöystävä.

"Amerikkalainen tyttö on hyvin monenlaisia, ja siellä voi olla Kiinan-amerikkalaiset, Afrikkalainen-amerikkalaiset, korea-amerikkalaiset ja niin edelleen. Niinpä pyysin häneltä erityisiä perusteita, ja hän vastasi että amerikkalainen tyttö tekee. Sitten aloin epäillä, oliko hän todella etsivät amerikkalainen tyttö vai pelkästään amerikkalainen viisumi. Laitoin hänet mustalle listalle ", hän sanoo.

Zdzarska kertoo lisäksi tarkoitus ja Englanti sujuvuus, kansallisuus ja ikä ovat kaksi suurta huolta hänen valinnassa oikean osallistujille.

"Yritän aina tasapainottamaan kansallisuuksien osallistujien, niin että ei tule liian paljon ihmisiä, joilla sama tausta, joka tulee reikä toisia. Ja tykkään yllättää osallistujille ", hän sanoo.

Jotta tapahtuma joulukuussa kolme 10 naarasta olivat Kiinaan, kaksi taiwanilaista, kaksi Yhdysvalloissa, kaksi Britanniassa ja yksi Venäjältä.

"Paitsi yksi mies, joka on jo 50, osallistujia tällä kertaa ovat välillä 25 ja 35, niin että heillä on enemmän yhteisiä intressejä ja aiheita", hän sanoo.

Zdzarska sanoo kiinalainen speed-dating kulttuuri on muuttunut vuosien varrella, ja osallistujat ovat yhä nuorempia.

"Kaksi vuotta sitten kiinalaisten naisten osallistuneista Fishbowl Tapahtumat olivat yleensä niiden varhaisessa 30s ja oli todella etsivät vakavaa suhdetta. Mutta näen nykyään yhä nuorempia kiinalaisten naisten välillä 25 ja 28, rekisteröitymisestä tapahtumia vain tavata ystäviä ", hän sanoo.

Zhu Wenjing on työskennellyt ohjelman johtaja on monikansallinen yritys Pekingissä syyskuusta 2010. Se oli hänen ensimmäinen kerta osallistua nopeus-dating.

"Ennen kuin tulin Pekingiin, olin ulkomailla monta vuotta, ja olen tottunut Länsi käytännöstä antaa ystäviä. Sitten huomasin Fishbowl Tapahtumat Time Out Pekingissä lehden ja päätin tulla ", hän sanoo.

Zhu sanoo, hän ei etsi vakavaa suhdetta, mutta uusia ystäviä eri taustoista.

Zdzarska kertoo paitsi kiinalaisten naisten, kiinalaiset miehet ovat myös yhä enemmän innostunut osallistuu speed-dating tapahtumia ulkomaalaisia ​​naisia.

"Kiinan miehet tulevat tapahtumat ovat yleensä välillä vuotiaita 25 ja 40, ja useimmat heistä asui ulkomailla tai amerikkalainen vastasyntyneeseen kiinalainen. Mutta on olemassa myös kiinalainen kaverit, jotka eivät ole koskaan olleet ulkomailla ja tullut tänne etsimään vaimo "Zdzarska sanoo.

Hän sanoo näkee kasvua rohkeutta ja avoimuutta Kiinalaisten miesten viime vuosina.

"Kaksi tai kolme vuotta sitten, useimmat ystäväni, jotka ovat olleet mukana kiinalais-ulkomaisia ​​suhteet ovat kiinalaisten naisten ja ulkomaiset miehet", hän sanoo.

Mutta nyt tilanne on muuttumassa, ja kiinalaiset miehet osuus on nyt 40 prosenttia kaikista rekisteröitymistä Fishbowl Tapahtumat, Zdzarska sanoo.

Toisin kuin jotkut kiinalaiset miesten suoraa aikomusta etsivät vaimon kautta nopeus-dating tapahtumia, ulkomaalaisen miehen toisaalta, harkitse tapahtuma tapa laajentaa ystäväpiiri.

Nad Chishitie on Yhdistyneessä kuningaskunnassa syntyperäinen web designer Pekingissä, joka on osallistunut kahteen Fishbowl speed-dating tapahtumia.

"En ole koskaan tehnyt mitään tällaista takaisin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, koska ihmiset siellä ajattelevat tämä olisi erittäin noloa. Mutta nyt minusta on viileä tapa viettää 150 yuania ($ 24, 18 euroa), on lasin viiniä ja puhua 10 täysin erilaista naaraiden sunnuntai-iltana ", hän sanoo.

Zdzarska ojentaa kortit osallistujille arvostella heidän mini-päivämäärät: "Katsotaanpa date", "Coffee ensimmäinen sitten päivämäärä", "Stay ystävät" ja "Ei täsmää". Muutaman päivän, hän lähettää sähköposteja kerroit osallistujat tietää, onko heillä otteluissa. Jos näin on, sähköpostiosoitteita vaihdetaan ja se on jopa osallistujille jatkaa suhdetta.

Grunnlegger nye datingside sier at nøkkelen Er Social