tiistai 1. kesäkuuta 2010

Avioliitto ja Great Tiede Älä Mix


Useita vuosia sitten, Satoshi Kanazawa, niin psykologi yliopistossa Canterbury Christchurch, Uusi-Seelanti, analysoi kertova tietokanta 280 taitavia tutkijoita - matemaatikot, fyysikot, kemistit ja biologit. Kun hän laski ikä kukin tutkija huipulla uransa - näyte on miesvaltainen - Kanazawa huomattava mielenkiintoinen suuntaus. Kun harja aikana kolmannen vuosikymmenen elämän, tieteellinen tuottavuus - mikä käy ilmi merkittävien keksintöjen ja julkaisut - putosi dramaattisesti iän myötä. Kun hän katsoi siviilisääty historian näytteen, hän huomasi, että lasku tuottavuus oli vähemmän vakava miesten keskuudessa ei ollut koskaan naimisissa. Koska ryhmä, naimaton tutkijoita edelleen saavuttaa hyvin heidän myöhään 50s, ja niiden määrien väheneminen oli hitaampaa.

"Tuottavuus mies tutkijat yleensä pudota heti avioliiton", sanoo Kanazawa in e-mail haastattelu hänen nykyinen toimisto London School of Economics ja opin Yhdistyneessä kuningaskunnassa. "Tutkijat ovat yleensä" luopua "tieteellisen tutkimuksen avioliiton, kuten rikolliset luopumaan rikoksen avioliiton."

Kanazawa on ehkä kiistelty näkökulma on, että kehittyvä psykologi. "Miehet harjoittaa tieteellistä tutkimusta (tai muutakaan), jotta houkutella naisia ja mennä naimisiin (vaikkakin tiedostamatta)", hän sanoo. "Whatâ € ™ s kohta tehdä tiedettä (tai jotain muuta), jos sellainen on jo naimisissa? Avioliittolain (tai oikeammin lisääntymisen onnistumiseen, jossa miehet voivat yleensä saavuttaa vain avioliiton kautta) on tavoite, tieteen tai jotain muuta miehet on vaan keino. Omasta näkökulmastani, tutkijat eivät eroa kuin kukaan muu, Evoluutiopsykologia koskee kaikkia ihmisiä yhtä ", hän lisää.

Avioliitto Toll Naisten

Avioliitto on myös todettu olevan haitallisia vaikutuksia uraa naistutkijoiden. Tiedot National Science Foundation osoittavat, että naisten, jatko-tason tutkijoita ja insinöörejä on vähemmän todennäköisesti naimisissa kuin ovat miespuoliset kollegansa (66% vs. 83%). Näistä naimisissa, mutta naiset ovat todennäköisesti kohtaamaan ongelmia majoitus kahden uran avioliitto - yksi syy on se, että ne ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet ovat puoliso, joka työskentelee kokopäiväisesti.

Lisää lapsia sekoitetaan, ja ongelma on vielä suurempi. Tutkimuksen Kimberlee Shauman, apulaisprofessori sosiologian University of California, Davis, todettiin, että aika pois syntymä ja lapsen kasvatus aiheuttaa merkittävää, usein peruuttamattomasti, este womanâ € ™ s ura.

Avioliitot, jotka lisäävät Työpaikat

Onko avioliitto todella ja väistämättä vitsaus miehille ja naisille tutkijat? Tai voi se auttaa edistää tieteellistä uraa? Kuulla myös tosielämässä näkökulmia vaikutusta avioliiton tiede uran, esitin kysymyksen ScienceCareers Forum.

Monet foorumi vastaajat näkivät avioliiton lähteenä henkistä ja taloudellista vakautta eikä vaarallinen imu. David, molekyylibiologi tapasi vaimonsa ja molemmat olivat tutkijakoulussa. Nyt naimisissa 6 vuotta, David "wouldnâ € ™ t muuta mitään. En voi edes kuvitella yrittää saada läpi kaikki, mitä minä (me) on ilman hänen kumppani."

"Kun työ puolison tutkijakoulussa tai post doc voi olla valtava etu, koska youâ € ™ re ei enää yrittänyt tehdä tekemään yhden matalan tason palkkaa", sanoo Rich, insinööri. "Minun tapauksessani, ita € ™ s auttoi myös, että IA € ™ ve ollut erittäin hyvä ja varmista urani on osa elämääni - eikä päinvastoin."

"IA € ™ ma viimeisen vuoden jatko-opiskelija", sanoo toinen. "Olemme molemmat lääketieteelliseen tutkimukseen, ja Shea € ™ s todella maisterin tutkinnon ja uskokaa minua, se auttaa olla naimisissa. Me molemmat dona € ™ t ole tarpeeksi rahaa, mutta thereâ € ™ s paljon onnea, koska jokainen päivä on jännittävä , loistava tulevaisuus ajatella. "

Kristen naimisiin Lähin kollega 6 kuukautta ennen kuin täytät väitöskirjansa ja on tyytyväinen siihen, mitä hän kutsuu häntä "in-laboratorio" ja "at-home" yhteistyö. "Yksi tärkeä etu on, että olemme molemmat tutkijat, samaan tutkimukseen, ja ymmärrämme ajaa ja intohimo, joka on osa ammattia. Ottaa joku joka ymmärtää sinua ja tukee sinua koko sydämestäni on suuri voimavara kautta grad koulussa, post doc-vuotta, ja sen jälkeen. "

Viime kuussa, kun osallistuin kirjailijoiden konferenssissa New Yorkissa, yksi puhujista oli Sreenath Sreenivasan, apulaisprofessori ja dekaanina opiskelijoita Columbia University Graduate School of Journalism. Kohtaus hän kuvasi hänen avioliittonsa herätti elävän kuvan mielessäni. Hän istui vastaan hänen tyyny sängyssä hänen laptop kädessä. Hänen kiireinen, moniajo vaimo (johdon konsulttina ja äiti twin leikki) on myös työskennellyt laptop, istuu vieressä häntä. Kaksi taipumus sähköisesti niiden vaativaa työtä, mutta ne olivat myös chat toisiaan, ilmeisesti samalla emotionaalinen "kaistanleveys" heidän hartaudella sekä uran ja avioliitto.

Avioliitot hajoavat

Jotkut avioliitot areenalla € ™ t tarpeeksi vahva kestämään kantojen tieteellisen uran. "Olin aina toivoen että se pääsisi paremmin - valmistumisen jälkeen, kun post doc jälkeen hallintaoikeus", sanoo Chris, toinen vuoden post doc-Kanadassa. "Valitettavasti tämä ei ole parantunut. Jos jotain, se paheni (useamman valiokunnan enemmän konferensseja, enemmän papereita, enemmän opiskelijoita, enemmän avustuksia, lisää arvosteluja, ja lisää turhautumista). Sanoisin, jos olet tiedemies, kyllä, mennä naimisiin. Jos olet scientistâ € ™ s kumppani, ajatella pitkään ja hartaasti, jos voit elää, että teidän suhde ", hän sanoo.
Rewton, vakituinen dosentti ja 9-vuotias lapsi, couldnâ € ™ t sopivat enemmän henkilökohtaista haasteita tieteelliselle uralle. "Tasapaino työn ja kodin on aina ollut kysymys meidän avioliitto. On varmaa tieteellistä kulttuuria on vaikea liittyä ei-tiedemies", hän sanoo. "Se oli vakava asia aikaisemmin urallani, kun olin jockeying tiedekunnan työpaikkoja, jne., mutta se on silti ongelma."

"Olin naimisissa mies tiedemies, mutta suhde heikkeni, kun sain tiedekunnan kannan (ja hän didnâ € ™ t). Uutta työtäni pakotti meidät pitkän matkan avioliiton (300 km), joka didnâ € ™ t hengissä sanoo Elizabeth.

Nasif, passituksesta Meksiko-järjestö nimeltään Biology kabinetti, kertoo, että yli 30 vuotta avioliitossa, hänen vaimonsa oli mustasukkainen kun hän omisti uransa. Kuten työtään jatkoi kasvuaan, hän tuli kipeäksi ja lopulta vasemmalle. Hän doesnâ € ™ t syyttää häntä. "Mikä häiritsee meidän vaimot on laiminlyödä. Osta hänelle nousi kukkakimppu joka viikko, kun ostaa tieteellinen tarvikkeita itsellesi kuin kirja, mikroskooppi, petrimaljaan, jne."

Avioliittoja, ei koskaan tapahdu

Monet tutkijat valittavat, että luonteen tiede uran rajoittaa mahdollisuuksia löytää kumppani. "Suuri osa tiede on suhteettoman mies", sanoo Chad, tekninen harjoittelija. "Oli viikon jatko koulu, jossa kirjaimellisesti ei puhu nainen. Muistan myös osallistua osapuolten 50 henkilöä tai enemmän, mutta voitte luottaa naisten toisaalta, kaikki olivat otettu."

"Elävää noin asia on suuri ongelma", hän lisää. "Vaikka löysin unelma tyttö, joka tuskin antaa voimakkaan työmäärää, miksi hän on kiinnostunut? Vähemmän asioita ovat suurempia masentava kuin kertoa päivämäärä, youâ € ™ ll olla siirtymässä kaukainen paikka lähitulevaisuudessa."
"Ollakseni rehellinen, olin yksi niistä ihmisistä, jotka laittavat kaiken pitoon kautta minun tieteellisen uran", sanoo Os. "Olen kuitenkin wouldnâ € ™ t ehdottaa muita tähän, koska ihmisten tapaamisesta ja alkaa suhteita vain saa kovemmin."

"Itâ € ™ s kuten Noahâ € ™ s Ark, ja youâ € ™ ve harhaisku suuri pariksi ylöspäin", sanoo Kelly.

Erään viimeaikaisen artikkelin saksalainen sanomalehti Die Zeit, ita € ™ s ei vain löytää kumppani, mutta myös perheen, joka vaikeuttaa tieteellisen uran. Artikkeli kertoi tutkimuksesta tutkijoiden vaihtelevat väitöskirjaa ja apulaisprofessoreista. Se katsoi, että hulppeat 73% 37 - 42-vuotiaista ei ollut lapsia. Selittää ilmiötä, artikkeli totesi, että se on niin vaikeaa tutkijat löytää pysyvä asema Saksassa, että alle 40-vuotiaana on usein pakko ottaa lyhytaikaisissa työsuhteissa ilman taloudellisia tai asunto vakautta.

Jotta se toimisi

Valitettavasti akateeminen ilmapiiri usein pahentaa ongelmia luonnostaan tiedemies avioliittoja. "Tilanne nuorissa perheissä voi olla erityisen ongelmallista koska pitkä tie (esimerkiksi opettajien jatko-ja post doc-junior tiedemies), että varmasti ulottuu läpi womanâ € ™ s hedelmällistä vuotta, kertoo post doc, joka on myös vanhempi nuori lapsi. "Whitehead Institute, Caltech, ja Stanford ovat askelia oikeaan suuntaan, mutta nykyinen koulutus ympäristö ei ole" perheystävällinen ", hän lisää.

Tämä post doc sitten helistimiä pois hänen toivomuslistalla: vapaammat jättää ohjelmia, joiden avulla opiskelijat ja postdocs poissa, pieniä apurahoja palkata teknistä tai institutionaalista tukea henkilökunta, joka auttaa hallitsemaan kokeita kun sairas lapsi on kiihtynyt päiväkodista, apua kattamiseen kustannukset lastenhoitoa, lainan myöntämisestä postdocs, vaihtoehtoja osa-aikatyötä ja laaja hallinnollinen, taloudellinen ja oikeudellinen apu.

Muut harjoittelijat huomata että jongleerausta tiede ja avioliitto vaatii usein uhrauksia sekä joustavuus: luopuvat työtilaisuuteen jotta kumppani pysyy hänen lab, puuttuu perheen tapahtuman keynote konferenssissa, että myöhässä töistä, koska ottaen hoito sairaan lapsen esimerkiksi. "Täydellisessä maailmassa, voit olla se kaikki, ei koskaan uhraa mitään joko avioliitto tai ura", sanoo Liz. "Maailma ISNA € ™ t täydellinen. Onko se sen arvoista? Joka minuutti."

"Sacrifice on kaksisuuntainen katu. Joskus uhrata aikaa lab viettää kanssa tyttöystävä tai vaimo, â € | mutta voin kertoa teille, ita € ™ s arvoinen se. Lopulta kun ystäväsi naimisiin ja olla oman perheen, teidän vanhemmat katoavat, ja perheet etääntymiseen ja kun ikääntyessään, sinun geeli laatikko ISNA € ™ t olemaan siellä sinua vapaapäivät ja ne hetket kun tarvitset jonkun tukea ", sanoo Bob. "Oikeasti, whatâ € ™ s pisteen löytää paras asia maailmassa, jos sinulla ei ole kukaan voinut sanoa sen, kun tulet kotiin?"

ScienceCarriers.Org