tiistai 9. maaliskuuta 2010

Voiko huumori vahvistaminen suhteet?


Ensimmäistä kertaa olen koskaan maannut Jen, sanoin sen jälkeen, "Joten saan työtä?" ", Sanoo Steve Bartoo, 37, tietotekniikka-asiantuntija. Sijaan heittää hänet ulos, hän nauroi." I never thought I'd on mukava tarpeeksi kenenkään kanssa olla hauska noin thatâ € ", kun se on osa The Magic", hän sanoo .

"Jo vuosia ystäväni Justin sanoivat minulle:" Sinun täytyy vastata Steve, hän on hilpeä, "sanoo Jennifer Pinkowski, 33, kirjailija. "Turns out hän oli oikeassa. Steve on hauskin henkilö tiedän. Se on suuri syy siihen, miksi olen hänen kanssaan naimisiin."

Steve ja Jen rakastui krakkaamalla toistensa upa € "kokemus me kaikki näyttävät olevan etsimistä. Kun ihmiset lista ominaisuuksia he halu kumppani, huumorintajua johdonmukaisesti näkyy yläosassa. Onko dating tai naimisissa, mitä enemmän hän haluaa hänen kumppaninsa huumorintaju, tyytyväisempi hän on suhteeseen. Kuten kiihkeä sarjakuvahahmon Jessica Rabbit sanoi, kun kysyttiin, mitä hän näki miehensä, Funny-Bunny Roger: "Hän saa minut nauramaan."

Mutta huumorintaju tuskin ratkaisee kaikki ongelmat sydämen, varoittaa Rod Martin, psykologi University of Western Ontario. Päinvastoin, huumoria suhteissa voi olla kaksiteräinen miekka. Funny ihmisiä, kuten Babes ja Hunks, näyttävät houkuttelevia. Ajan mittaan kuitenkin jännittävää hälvenee. Lisäksi, tukeutuen vitsejä työn syvään suhteen dynamiikka voi olla vaarallista: huumori voi pakata ikävä booli.

"Huumori on keino mikä tahansa," sanoo Robert L. Weiss, psykologi Oregonin yliopisto, joka opiskelee huumoria suhteissa. "Ihmiset käyttävät huumoria paljon eri tavoin, muun muassa joitakin kielteisiä. Kyse ei ole vain yhtä massiivisia asia." Lähes jokainen makea, tukeva tapa käyttää sitä on pahan hengen, aggressiivinen, itsekäs ja manipuloiva versio. Ja samoin kuin kiusanteko kommentteja työpaikalla, joka voi yhtä hyvin tuntuu imartelu tai hyökkäys, kaksi puolta huumoria niin läheisesti toisiinsa, että melkein ei ole hauskaa.

Olemme varmasti kaikki on kokenut kumppani, joka tekee vihamielisen naurahtaa meidän ainakin suosikki qualitiesâ € "meidän klutziness, ujous, rakkaus kahvat. Joking ja goofing heikentää intimiteetin ja hienompia tavoilla. Jos kumppani tekee pilaa vaihtaa aihetta aina kun esiin talouden, et ehkä edes huomaa, että hän yrittää olla hauska. Sinun on vain ihmetellä, miksi te kaksi koskaan näytä puhua tärkeistä asioista olet eri mieltä.

Vitsi perustarpeet structureâ € ", jossa voit sanoa yhtä ja tarkoittaa anotherâ €" juuri tekee siitä niin hyödyllinen väline ihmissuhteisiin. "Huumori on lähtökohtaisesti epäselvä. Se, miten se toimii. Sanot enemmän kuin yksi asia, ja koskaan ei ole selvää, mitä viesti on", sanoo Martin. Se antaa meille mahdollisuuden toteuttaa ajatuksiaan ja alustava tavalla, ja muuttaa niitä, jos he eivät ole hyvin vastaan. Se on joustava viestintästrategia, tapa tutkia keskustelunanalyysin maastossa.

Elizabeth Gifford, lääkäri, käytetään strategian kellua ajatus avioliitosta vain viikkoa sen jälkeen hän ja hänen poikaystävänsä alkoi seurustelemaan. Hän tiesi heti, kun ne alkoivat mennä ulos, että hän oli "yksi", hän sanoo, ja hän halusi saada selville, onko hän ajatteli samaa linesâ € "ei ole luonnonoikku hänet ulos. "Kulta, meidän pitäisi olla häät Birminghamissa tai Brooklyn?" hän kysyi. Hän oli mukana vitsi, sign, että hän oli valmis keskustelemaan avioliittoon. Jos hän oli reagoi huonosti, hän olisi voinut ottaa sen takaisin helposti: "pelottaa siellä, ei ole minä?"

Huumori voi tuoda rakastavaiset yhteen, joka on luultavasti yksi selkeimmät edut. Howard Markman, psykologi, joka työskentelee parit Coloradossa, haluaa aloittaa hänen "Love Your Relationship" vetäytyy kanssa vitsi tai hauska video. "Kun ihmiset nauravat yhdessä, he tuntevat enemmän myönteisiä toisiaan kohti. He todennäköisesti antavat toisilleen eduksi", hän sanoo. Tämä saattaa olla kaikkein yksiselitteisesti myönteinen käyttää huumoria. On vaikea nähdä kääntöpuolensa, paitsi ehkä harmittaa ystäväsi Lovey-Dovey in-vitsejä.

Joskus hyvin ajoitettu vitsi voi laukaista jännittyneen tilanteen ennen kuin se paisuu. Dianne Spoto, opettaja ja hevosten kouluttajana New Yorkin Catskills, muistuttaa erityisen kiihkeä väite miehensä, Franco. Dianne, joka on paljon pienempi kuin hän on, juoksi hänen luokseen ja nuoli hänen nenänsä, pysäyttää taistelua tyystin.

Huumori voi myös muuttaa tunnelmaa tai ottaa toisen näkökulmasta. "Kun olin valtion vuoden kestänyt masennus ja tuntuu kuin maailma oli pyyhkiä sen jalat minua päivittäin, poikaystäväni käyttää katsomaan minua vakavasti ja sanoa," Kukaan ei pidä sinua. " Löysin sen hysteerinen, sanoo Lizzie Skurnick, blogger Baltimoressa. Liioittelemalla hänen synkkä näkemys maailmasta, hänen poikaystävänsä varovasti antaa hänen tietää, että hänen mielestään on epärealistista, ja auttoi häntä saada vähän perspektiiviä hänen masennukseen.

Mutta on hieno toisistaan rauhoittava kumppanin alas ja puhaltamalla hänet pois. Kun pari kuuluu mallin kysynnän ja peruuttamisesta, sanoo Weiss, yksi partnerâ € "usein manaa €" tulee käyttöön vitsi, jotta ongelmien ratkaisemiseen tai antaa hänen kumppaninsa tiedä, hän ei aio käsitellä häntä vaatimuksia. Nainen muistuttaa hänen kumppaninsa tekemään pesula, ja hän hums NFL teema, kuin sanoakseen, "Minulla on jalkapallo-ottelua katsomaan. No niin olen pyykinpesua nyt." Vitsi on hauska ensimmäistä kertaa, mutta se saa vanhan nopeasti, toteaa Amy Bippus, professori viestinnän opinnot California State University in Long Beach.

Unfunny vitsejä tuli toistuva ongelma Sally Eckhoff, maalari Saratoga Springs, New York. "Olen vihdoin vakuuttunut siitä, mieheni että minun tarvitsi apua, jumalauta ita €" En voi tehdä kaikkea yksin ", hän sanoo. "Niin silloin tällöin, niin hän pitää totean kyynärpää ja ohjata minua. Ja hän halua sanoa," olen auttaa sinua! " "Pari on nyt avioeron.

Epäselvyys huumoria myös antaa ihmisille ilmaista vihamielisyyttä ottamatta vastuuta. "Just kidding", he sanovat, kun antaneet motto joka tuntuu enemmän kuin Sucker Punch. Usein aivan sama kommentit voi vaikuttaa joko tukea tai heikentää, affiliative tai vihamielinen, riippuen yhteydessä ja dynaaminen. "Jos olet välinen raja Terveellinen ja epäterveellinen käyttö on hyvin epäselvä", sanoo Martin.

Ero ei ole vain siitä, mitä puhuja tarkoittaa sanoa, mutta miten kuulija tekee se, väittää Bippus. Hyvät aikomukset eivät välttämättä riitä ottamaan pistosta pois mistimed jokea € "kuulijan on annettava jokeri kunniaa hyvistä aikomuksista.

Oletetaan, että saat pukeutunut mennä ulos ja poikaystäväsi sanoo, "You're päällään että? Olin parempi tuoda minun aurinkolasit!" Pitäkää huomautuksia hilpeän varoitus tai ilmaisu vihamielisyydestä, sanoo Bippus. Jos kommentti on vihamielinen, se voi olla merkki siitä, että hän haluaa ohjata wardrobeâ € "tai vielä pahempaa, valvonta sinua. Siinä tapauksessa, et ole sitä mieltä, että hän on erittäin hauska. Mutta, sanoo Bippus, "jos olet sitä mieltä, että henkilö on hyvä syy käyttää huumoria, että hän käyttää sitä sinun vuoksesi eikä hänen" â € "ja säästää julkisen hämmennystä, Saya €" olet vastuussa antaa hänelle eduksi. "

Kun Bippus videoitiin 50 parit keskustelevat konfliktin ja pyysi heitä tunnistamaan ja heidän kumppani käyttää huumoria keskustelun aikana, hän totesi, että huumori tuntui olevan apua: lisää kumppaneita huomannut ita € "ja hauskempi he löysivät ita €" enemmän edistystä he kokivat tehdä konfliktiin. Tämä näyttää tukevan Roger Rabbit vaikutus. Kuitenkin Bippus varoittaa, on vaikea kammata toisistaan syy ja seuraus. Ehkä wagwits todella ovat onnellisempia ystäville. Mutta se on myös mahdollista, että onnellinen suhteet laittaa ihmiset nauravat tuulella. Jos saat yhdessä kumppanisi kanssa, sinun on vähemmän todennäköisesti loukkaantua, kun hän kiusaa sinua menettää avaimet kolmannen kerran tällä viikolla.

Se voi alkaa kuulostaa saman ikäisenä, sanoi hän, sanoi tarina, mutta sukupuolten väliset erot huumori ei ole niin ennustettavissa, koska ne saattavat vaikuttaa. Vuonna Bippus "tutkimuksessa, esimerkiksi, miehet keskimäärin nähdään enemmän huumoria pariskuntien keskusteluja, mutta naiset tuottivat enemmän huumoria, mikä on ristiriidassa stereotypia, että miehillä on hauskempaa sukupuoli.

Kuitenkin muutamia teemoja esiin. Monet naiset käyttää huumoria keinona parantaa suhdetta, sanoo Martin, kun taas miehet voivat käyttää sitä parantaa omaa persoonaa. Klo perhepäivällisen, esimerkiksi nainen voi retell tarina koominen kun heille kaikille yhteinen viime Thanksgiving. Ihminen voi olla helpommin hoitoon vieraille hänen yleisö ja pelata nauraa. Suuntaisia, Mary Crawford, psykologian professori ja naistutkimus yliopistossa Connecticutissa, havaittiin, että miehet pitivät vitsejä ja hölmöily paremmin kuin naiset, mutta naiset yleensä löytää lisää huumoria yhteisiin tarinankerronta.

"Joskus, miten kaverit ilmaista läheisyys muihin kaverit kautta huumoria, joka asettaa ihmiset alas. Kun he yrittävät käyttää samanlaista huumoria naisten kanssa heidän elämäänsä, se ei ole törmännyt samalla tavalla", sanoo Markman.

Joten, on naisia Happi verkoston ja miesten Comedy Central? Todennäköisesti ei, sanoo Crawfordâ € "erot eivät niinkään testosteronia ja lisää yhteydessä. Loppujen lopuksi miehet vielä on yleensä korkeampi asema yhteiskunnassamme, ja monet tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset, joilla valtaa käyttää huumoria toisin kuin heidän alla. "Voi sanoa, että se on niin miehiä puhua, mutta se voi olla niin, että korkea-asemaa puhutaan", sanoo Crawford. Kun pomo halkeama vitsi, kaikki nauraa, kun hänen avustajansa haluaa tehdä ehdotuksen tai antaa kritiikkiä, hän tempers se itse deprecating huumoria.

Kuten kuka tahansa, joka on työskennellyt jokester pomo voi todistaa, huumori on pitkälti katsojan silmissä, ja mikä on tarkoitettu hauska huomio voi kuulua surkeasti tasaista tai jopa näyttää julman yhteydessä vaikeaa tai epätasapainoista suhdetta. Se on totta romanttisissa suhteissa myös sopia psykologit: Trouble huumoria on todennäköisesti oire kuin aiheuttaa vaikeuksia. It's all about, hyvin, ajoitus. Jos merkittäviä muu ei voi vitsi, ota hyvä tarkastella omaa motiiveihin tehdä sitä. Olitko tosiaan yrittää olla avuksi? Ehkä tämä ei ole oikea Momenta € "tai oikea topica €" ja huumoria.

Edelleen, sanoo Bippus, huumori on tärkeä ja erittäin joustava viestintästrategia, joten ei sitä vierastaa. Se on myös suuri osa, mikä tekee meistä inhimillisiä. "Kerran, kun siskoni saatettu gorilla sukkia, koira hyökkäsi hänen jalat", sanoo Bippus. "Henkilöllä olisi nauranut sijasta. Voimme nähdä ristiriita kuin jotain muuta kuin uhkaa." Kun sitä käytetään hyvin, huumori auttaa meitä asettamaan itsemme kannalta, katso menneisyydessä pelkoja ja suruja ja tavoittaa ihmiset rakastamme kevyen kosketuksen sijasta kovalla kädellä. Ehkä Jessica Rabbit oli oikeansuuntainen, kun kaikki.

Julkaisu: Psychology Today-lehti

B�r�s�g azt mondja $ 32,000 t�l sokat d�delget kebel�n